Tervetuloa kylään Yrjönkadulle!
Koti täynnä taidetta ja menneen ajan tunnelmaa Helsingin sydämessä Yrjönkadulla. Huomattavan taiteen tukijan ja suurliikemiehen Amos Andersonin (1878–1961) koti on nyt entisöity alkuperäiseen 1920-luvun henkeen.
Tule vierailulle
Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 16–20 ja lauantaisin klo 11–17.
Museo on maksuton. Kävijä voi myös halutessaan varata vierailuajan etukäteen.
Sateenkaarihistorialliset kierrokset marraskuussa
Vietä sateenkaarihistoriakuukautta Amos Andersons Hemissä osallistumalla teemaopastukselle.
Opastetulla kierroksella opas kutsuu osallistujat tarkastelemaan museon teemoja erityisesti sateenkaarihistorian näkökulmasta.
Opastus järjestetään suomeksi to 28.11.
Liput 5€
Amos Valentin Anderson
Amos Anderson (1878–1961) oli Suomen johtava sanomalehtikustantaja ja sanomalehtipainon omistaja, arvostettu liikemies ja yksi maamme suurmiehistä, jolla oli vahvat siteet taiteen ja kulttuurin maailmaan – kiistatta yksi maamme kaikkien aikojen suurimmista kulttuurimesenaateista.
Intro-opastukset lauantaisin
Syksystä alkaen museolla järjestetään lyhyitä intro-opastuksia joka lauantai klo 15.
Suomenkieliset intro-opastukset parillisina viikkoina:
Marraskuussa: 16.11. & 30.11.
Joulukuussa: 14.12. & 28.12.
Intro-opastus on lyhyt esittely Amos Andersonin elämästä sekä talon ja museon historiasta.
Ruotsiksi opastukset järjestetään parittomilla viikoilla 12. lokakuuta alkaen.
Amos Andersons Hemiä koristavat Amoksen oman kokoelman työt. Esillä on suomalaista taidetta 1800-luvun jälkipuoliskolta 1900-luvun alkuun. Valtaosa teoksista heijastaa kuitenkin Amoksen erityistä mieltymystä vanhaa 1500–1800-luvun eurooppalaista taidetta kohtaan.
Koti
Amos Andersons Hem on henkilöhistoriallinen koti- ja taidemuseo, joka sijaitsee liikemies ja taiteen tukija Amos Andersonin (1878–1961) entisessä koti- ja toimistorakennuksessa Yrjönkadulla Helsingissä. Museo käsittää neljä salia Amos Andersonin kodista rakennuksen viidennessä kerroksessa sekä kappelin urkuineen puoli kerrosta ylempänä. Paikka tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua 1920-luvulla sisustettuun hohdokkaaseen porvariskotiin taidetta unohtamatta.
Amos palaa kotiin
Entä nykyään? Kun Konstsamfundet katsoo itseään aamulla peilistä, näkyykö siellä Amos Anderson? Lue Stefan Björkmanin teksti Konstsamfundetin suhteesta Amokseen.